Boris

Waarom kiezen wij voor een Mooi Leven Huis voor ons kind?

We willen zelf zoveel mogelijk invulling geven aan hoe de toekomstige woonplek (en mogelijk ook dagbesteding) voor Boris eruit komt te zien. Als ouders weten we precies hoe met Boris om te gaan om ervoor te zorgen dat hij zich ontspannen en vrolijk voelt. Door dichtbij te blijven staan in het ontwerp van een Mooi Leven Huis kunnen we ervoor zorgen dat Boris straks een plek krijgt waar hij zich echt thuis voelt.

Wat vinden wij het belangrijkste voor het toekomstige (t)huis van ons kind?

Veiligheid staat voor ons op nummer 1. Daarmee bedoelen we zowel fysieke als mentale veiligheid. Boris ziet geen gevaar en herkent verkeerde intenties niet. Dat maakt hem kwetsbaar. Wij willen een plek waar we Boris met een gerust hart kunnen laten wonen en waar hij zichzelf ook kan terugtrekken als hij daar behoefte aan heeft.

En op bijna een gedeelde eerste plaats de saamhorigheid en positieve sfeer. Boris is een vrolijk en positief mannetje, die erg gevoelig is voor sfeer. Hem gelukkig zien is het allerbelangrijkste.

Wat heeft ons kind nodig om gelukkig te zijn?

Begrip voor de dingen die hij zelf wil doen en de dingen waar hij hulp bij nodig heeft. Hij wil graag structuur en regelmaat. Vanwege zijn autisme heeft hij behoefte aan die voorspelbaarheid. Ook houdt hij heel erg van sport en beweging. Lekker buiten rennen, trampolinespringen, klimmen en spelen.

Welke rol zien wij voor onszelf als ouders als ons kind in het Mooi Leven Huis woont?

Wij willen graag intensief betrokken blijven bij de zorg en het leven van Boris. Dus hem regelmatig zien, samen met hem en andere bewoners leuke dingen doen, zoals in de tuin werken, koken en uitstapjes ondernemen.

Hoe zien wij de toekomst?

Hopelijk staat ergens in 2028 het Mooi Leven Huis en kunnen we hem begeleiden naar een woonplek buiten ons eigen huis, waar hij zich echt thuis gaat voelen. Een thuis waar wij mee verbonden blijven zolang we dat kunnen. En als het niet meer kan, dan vertrouwen op de ouders van medebewoners. Samen elkaar helpen; dat is belangrijk.