Caspar uitsnede 2

Waarom kies ik voor het Mooi leven Huis

Caspar zal, net als zijn half/stief broers en zusje uit huis gaan. Zolang ik zelf voor hem kan zorgen doe ik het graag zelf, maar voor Caspar en mijzelf is het belangrijk dat er een plek is waar hij later met veel plezier kan wonen. In mijn zoektocht naar een mooi, fijn en veilig begeleid wonen project kwam ik dit prachtige initiatief tegen. 

Wat vind ik belangrijk

Voor Caspar zoek ik een veilig en rustig (t)huis. Veilig omdat hij zelf nergens gevaar ziet, Rustig omdat hij in alle drukte van de huidige tijd af en toe ook een eigen plek moet hebben waar hij zich kan terugtrekken. Daarnaast  wil ik graag zelf betrokken blijven bij wat er gebeurd, hoe zijn leven er ook uit gaat zien. Dit alles in combinatie met een gezonde omgeving, een tuin waar je heerlijk buiten kunt zijn, mogelijkheden om te sporten en een aanbod in gevarieerd eten.

Wat heeft Caspar nodig?

Een fijne woonsfeer met mensen om hem heen die hem begrijpen, die hem uitdagen maar niet overvragen, die een grapje met hem maken, maar ook duidelijk kunnen zijn. Een woonomgeving waar mensen op nummer één staan en geen nummer in een rij zijn. Een betrokken team van zorg specialisten die ook 's nachts aanwezig zijn.

Welke rol zie ik voor mezelf?

Caspar woont in een samengesteld gezin, of bij mij of bij zijn vader, Ik kan me niet voorstellen dat ik hem niet vaak zou kunnen zien, dat ik niet betrokken zou worden bij wat voor hem belangrijk is. Ik wil graag een actieve rol in zijn leven blijven spelen, zonder zorg specialisten voor de voet te lopen maar wel om met hen voor Caspar een prettig leven te regelen. Hij kan niet voor zichzelf opkomen, dat doe ik graag voor hem

Hoe zie ik de toekomst?

Caspar zal, net zoals zijn broer, half-/stiefbroers en zusje uit huis gaan. Nog even een paar jaar wennen aan het idee dat Caspar niet meer bij mij woont. Als hij dan uit huis gaat, hoop ik een dat we samen nog steeds heel veel grapjes kunnen maken, dat we samen met zijn huisgenoten mooie avonturen kunnen beleven. Belangrijk voor mij is dat ik dan volledig kan vertrouwen op de veilige omgeving die we de kinderen gaan geven.