Eveline

Waarom kiezen wij voor een Mooi Leven Huis voor ons kind?

Eveline kan niet haar hele leven thuis blijven wonen. Er komt een dag dat wij niet meer voor haar kunnen zorgen en ze heeft geen broers of zussen. Ooit zullen we dus op zoek moeten naar een nieuw thuis. Maar we willen haar ook niet zomaar loslaten. Het liefst houden we haar zo lang mogelijk bij ons en zorgen zelf zo veel mogelijk zelf voor haar. Een mooi leven huis, biedt die mogelijkheid.

Wat vinden wij het belangrijkste voor het toekomstige (t)huis van ons kind?

Ruimte, veiligheid en een inspirerende en uitdagende omgeving. Eveline heeft letterlijk ruimte nodig, ze moet kunnen rennen om haar energie kwijt kunnen. Maar de omgeving moet ook veilig zijn, ze ziet geen gevaar en gaat graag op onderzoek uit, weglopen zou zomaar kunnen gebeuren. Ze vindt het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en kijkt ook graag hoe anderen bezig zijn.

Wat heeft ons kind nodig om gelukkig te kunnen zijn?

Mensen die haar begrijpen en die daar de tijd voor nemen. Het kost tijd om haar te leren kennen en te snappen wat ze met haar gedrag bedoelt. Ze vraagt ook pas om iets via haar communicatieboek als ze het gevoel heeft dat de ander haar begrijpt. Als ze het gevoel heeft dat de ander haar niet begrijpt, loopt ze weg. Ze gaat dan (vaak letterlijk) zitten wachten tot er iemand komt die haar wel begrijpt. De lach die je krijgt als ze ziet dat je haar begrijpt, is geweldig.

Welke rol zien wij voor onszelf als ouders als ons kind in het het Mooi Leven Huis woont?

We hopen de zorgverleners te kunnen helpen met hoe ze naar Eveline kunnen kijken en ze een stukje te ontlasten. We willen een actieve bijdrage leveren aan haar en haar huisgenootjes door samen op avontuur te gaan (al is het maar naar de supermarkt of het zwembad), door ze uit te dagen nieuwe dingen te ontdekken, maar bovenal door veel plezier te maken samen. Wij hopen met het mooi leven huis een plek te creëren waar niet alleen Eveline zich helemaal thuis voelt, maar waar wij ons ook vrij voelen om gewoon in en uit te kunnen lopen en zo onderdeel te zijn van haar nieuwe thuis.