Ouders uitsnede
Mooi Leven Huis Rivierenland
'Wij zijn ons verhaal'
Ouders uitsnede

Mooi Leven Huis Rivierenland
'Wij zijn ons verhaal'.

Boris

'"Een vrolijk en positief mannetje."
Boris

Dit is Boris. Een lieve, vrolijke jongen van 16 jaar met een verstandelijke beperking en autisme. Hoewel je het niet direct ziet, merk je als je met hem wilt praten dat hij in zijn hoofd een stuk jonger is; ongeveer 5 jaar oud. Hij doet graag filmpjes na van Kikker, Peppa big, Maya de bij en ga zo maar door. Zo communiceert hij vaak ook: via een filmtekst (echolalie).

"Een grapjas die een plekje nodig heeft om zich terug te kunnen trekken."
'

Caspar

Caspar is een rustige jongen met down syndroom, hij is net 18 jaar geworden. Hij houdt enorm van grapjes maken, daar kan hij zelf dan erg veel lol om hebben. Hij communiceert met zijn spraakcomputer, gebaren en mimiek om zichzelf duidelijk te maken. Hij kijkt graag films op zijn ipad of in de bioscoop. Verder vindt hij het heerlijk om te tekenen, kleuren en te schrijven of naar muziek te luisteren, bij voorkeur erg luidruchtig.

Caspar uitsnede 2
Daniël

'"Gek op voetballen, dansen, zwemmen en Ziggy!"
Daniel

Daniel (14 jaar, downsyndroom) woont met ons (zijn ouders René en Silvie) en onze hond Ziggy in een klein dorpje in de Betuwe. Ziggy is zijn beste maatje. Wij zijn een actief gezin dat houdt van het buitenleven en er graag op uit gaat in de weekenden; naar het bos, fietsen en op pad met onze camper. Daniel is verder gek op voetballen, dansen en zwemmen.

"Buiten kan ze lekker zichzelf zijn!"
Eveline

Eveline is nu 10 jaar oud en heeft een ernstige verstandelijke beperking. Daar zie je niet zo veel van, maar merk je snel genoeg als je probeert de interactie met haar aan te gaan. Eveline kan niet praten, maar wel communiceren, ze gebruikt daarvoor een combinatie van foto’s, picto’s en schrift. Ze is in de regel een vrolijk meisje, dat op haar best is als ze lekker buiten kan zijn en een beetje haar eigen gang kan gaan.

Eveline